Naujienos - Blog | Spaustuve.lt - Projektas mažinantis socialinę atskirtį
 

Užduokite klausimą

 

Naujienos / Blog

1306.2018

Projektas mažinantis socialinę atskirtį

Klaipėdos Senamiesčio Rotary klubas iniciavo unikalų projektą. Šio projekto idėja – parodyti pasauliui vaikų ir jaunimo su regos negalia kūrybą. Klaipėdos regos ugdymo centro auklėtiniai kuria dainas, eilėraščius, pasakas, piešinius, keramikos darbus. Kompaktinė plokštelė leido šiuos skirtingus žanrus sujungti viename kūne: audio kūriniai nugulė kompaktiniame diske, o dėklą papuošė piešinių ir keramikos darbų motyvai.

Dainoms, eilėraščiams ir pasakoms naują skambesį padėjo atrasti kompozitorius Kristijonas Lučinskas. Vaikai patys dalyvavo kūrybiniame procese – profesionalioje studijoje įrašinėjo savo kūrinius, dalyvavo aranžavime. Dalyviams tai buvo nauja patirtis, suteikusi naujų įspūdžių, patyrimų bei pažinčių.

Išskirtinį kompaktinės plokštelės dėklo dizainą sukūrė dizainerė Erika Smirnova. S. Jokužio leidykla-spaustuvė prisidėjo prie projekto ir padėjo įgyvendinti viršelio idėją su Brailio raštu, tad dėklas yra perskaitomas ir neregiams.

Projektas Regos ugdymo centro auklėtiniams suteikė ir papildomą naudą – nuo šiol jie turės savo kūrinių profesionalią fonogramą, kurią galės panaudoti gyviems pasirodymams. Pirmasis premjerinis pasirodymas – jau birželio 14 d., stovyklos „Pažinimo stebuklas“ atidarymo metu.