Naujienos - Blog | Spaustuve.lt - Išskirtinis pasirinkimas: KNYGA ATVIRA NUGARĖLE
 

Užduokite klausimą

 

Naujienos / Blog

3103.2023

Išskirtinis pasirinkimas: KNYGA ATVIRA NUGARĖLE

Kitoks knygų spausdinimo būdas

Nėra pakankamai tikslių duomenų apie šių knygų atsiradimo laikotarpį, tačiau manoma, jog jos pasirodė kartu su knygų rišimo technologija, kuri 15 amžiuje tapo tam tikra literatūros revoliucija.

16 amžius – būtent tuomet jau buvo galima išvysti pirmųjų knygos atvira nugarėle pavyzdžių. Iš pažiūros tai nepriminė kokybiško, galutinio produkto, labiau – iš bėdos surištą knygą, bet tuo metu į detales niekas tiek dėmesio nekreipė ir pats faktas, kad tai yra išbaigta knyga, buvo pakankamas.

Spausdinimo priežastis

Kodėl knygos buvo gaminamos būtent tokios? Atsakymas paprastas – dėl taupumo. Niekas nebuvo pasiryžęs išleisti daug pinigų. Pagaminti tokio tipo knygą kainavo gerokai pigiau ir nereikalavo daug resursų. Masinei produkcijai geresnio būdo niekas neatrado ir tuo metu pardavimas kaipmat šoktelėjo į viršų, o populiarumas išaugo akimirksniu. Anaiptol, jos nebuvo tobulos, nors ir nenusidėvėdavo greitai, daugiau puslapių turinti knyga nepajėgdavo išlaikyti kokybės dėl svorio ir dažnai puslapiai išsiskirdavo.

Dizainas

Dizaino prasme tokio tipo knygos atrodė gana primityviai. Siuvimo būdas nepridėjo estetiško vaizdo, o skurdus požiūris į knygos išvaizdą neatnešė ir įmantrių elementų ant jos viršelio, o tai truko tikrai ilgai.

1990 metais kūrėjai vis labiau išnaudojo minimalizmą, grafinius elementus ir tipografijos dizainą, bent jau knygų puošyboje. Visu šiuo komplektu būdavo gražinami tų laikų knygų viršeliai. Įdomu tai, kad dabar šios knygos taipogi yra dažnas stilistų, dizainerių, kūrėjų ar kitaip su menu susijusių žmonių pasirinkimas ir jos dažnai pateikiamos lygiai taip pat – minimalizmo fone.

Kitoks pasirinkimas

Pokyčius mėgstame visi, mėgsta mada, gamta, metų laikai, knygos ne išimtis. Ilgą laiką buvome pripratę prie įprastai rištos, standartinio dizaino knygos ir poreikis laikyti kitokią knygą rankose tiesiog neatsirado, nes galbūt nelabai kam rūpėjo ar buvo įdomu, kokia toji knyga gali būti dar... Dabar, kada norime išsiskirti, toks rišimo būdas puikiausia alternatyva.


O tai yra dėl šių priežasčių:

  • Vizualiai patrauklus variantas
  • Gamybos kaina „nesikandžioja“
  • Spausdinamos įvairių formatų
  • Pritaikomos viskam (žurnalams, katalogams, metiniams leidiniams, rečiau elėraščiams ir, žinoma, knygoms ) !
  • Lengvai pagaminamos
  • Tikrai praktiškos
  • Mūsų spaustuvė atliko ne vieną projektą ir pasauliui padovanojome keletą puikių tokio formato knygų. Jas pamatysite žemiau esančiose nuotraukose.

    Leiskitės į kelionę mintimis ir įsivaizduokite savo knygą, gal tai bus būtent tokia, apie kurią ir pasakojome.

    Plačiau apie knygų spausdinimą mūsų spaustuvėje sužinosite apsilankę Čia.

    Dėl detalesnės informacijos kreipkitės tel. 846 300 200, el. paštu info@spaustuve.lt